Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A mellméretek divatja igencsak változó. A teltkarcsú ideálok korában a nagy mell volt a divat. Manapság az anorexiás modellek melltelensége is a női ideálok közé tartozik. Az egyéni izlés mindig is - Szépségápolás, szépség magazin
részletek »

Szépítő és felemelő mellgyakorlatok a kívánatos mellekért és magabiztosságért

Szépségápolás Magazin. A szépség szinte meghatározhatatlan, mindenki arra vágyik, hogy szép, szebb legyen. Ma már a fiatalabb korosztály is harcol az idővel, mindenki meg szeretné állítani. Szépség tippek, tanácsok, praktikák a győzelemért.
Szépségápolás, szépség magazin
Itt vagy: Szépségápolás, szépség magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szépítő és felemelő mellgyakorlatok a kívánatos mellekért és magabiztosságért
Szépítő és felemelő mellgyakorlatok a kívánatos mellekért és magabiztosságért
A mellméretek divatja igencsak változó. A teltkarcsú ideálok korában a nagy mell volt a divat. Manapság az anorexiás modellek melltelensége is a női ideálok közé tartozik. Az egyéni izlés mindig is változó volt, a férfiak ugyanis nagyon határozottan tudják, hogy a nagy vagy a kicsi mellű nőket szeretik, ezért nincs jó vagy rossz mell, ahhoz azonban, hogy fitten tartsuk mellünket, dolgoztatni kell.
Ez a hatásos gyakorlat megemeli és feszesebbé teszi a mellünket, és nem elhanyagolható módon a tartásunkat is javítja. Végezzük el naponta háromszor!

A mellizomzatot egy nagyobb és egy kisebb izom alkotja, amelyek a kulcscsonttól kiindulva a mellcsonton tapadnak meg. Amikor izomerősítésről és -formálásról van szó, jelentőségüket hajlamosak vagyunk lebecsülni, holott rendszeres megmozgatásuk nem csak a mellet emeli meg és teszi feszesebbé, hanem a vállra is jótékony hatást gyakorol, és megszépíti tartásunkat. A mell zsírszövetből épül fel, tehát edzéssel maga a mell nem formálható, viszont a mellizom igen. A ferde padon történő fekvenyomás elsősorban a nagy mellizom felső részét formálja. Ha a mellizom felső részének tónusát javítjuk, ez a melleket optikailag megemeli. Amikor mellizomgyakorlatokat végzünk hátizomerősítéssel és hasizommal kössük össze
Hirdetés

A legjobb mellizomgyakorlat a fekvőtámasz

Igaz, hogy ez a karizmot is megdolgoztatja, de a mell erősítésére ez a leghatásosabb módszer. A gyakorlathoz helyezkedjünk térdelőtámaszba, a farcsont legyen a gerinc meghosszabbítása. Itt se nem homorítunk, se nem domborítunk, és a medence sem lóghat le. Mindig széles támaszban végezzük. 4x10 ismétlés után hasizom gyakorlatokkal folytassuk.

Feküdjünk egy steppadra, vagy bármire, ami megengedi, hogy a hátunkon fekve, a kezünket kétoldalt a törzsünknél lejjebb tudjuk engedni. Fogjunk mindkét kezünkbe súlyzókat (kezdhetünk két kilóval, majd öt kilóig is felmehetünk). Nyújtsuk fel mindkét kezünket, egyenesen, majd eresszük le magunk mellé, ugy hogy a súlyzók a vállunk fölött álljanak meg, tartsuk kicsit, és nyomjuk ki újra. 4x10

Egy másik kitűnő és egyéb tevékenységek, pl. tévénézés közben is könnyen végezhető gyakorlat a nyomás. Emeljük fel könyökünket 45°-os szögben, mellmagasságba, két tenyerünket érintsük össze és nyomkodjuk minél erősebben. Ez gyakorlat végezhető kisebb labdával is (naranccsal, pomelóval, amit aztán jutalonként el is fogyaszthatunk). 20 ismétlés után emeljük arcmagasságba a kezünket és folytassuk ugyanezt a mozdulatot. 20-30 másodperces nyújtással fejezzük be a gyakorlatot.

Terhesek is végezhetik a következő mellizomgyakorlatot. Törökülésben, karok vállmagasságban, mindkét kéz a másik oldali alkart fogja. Erőteljesen toljuk az alkar bőrét a könyök felé, ezáltal a mellizomzat keményen összehúzódik. Maradjunk ebben a helyzetben néhány pillanatig, majd lazítsuk el mellizmunkat. Összehúzásnál kilégzést, lazításnál belégzést végezzünk.

Másik töröküléses gyakorlat. Kar elől vállmagasságban, kéz ökölben. Felemelt két karunkat fürgén ollózó mozgással keresztezzük egymással, vízszintesen és függőlegesen. Ollózás közben mellizmainkat erőteljesen húzzuk össze. Mindennap végezzük el tízszer ismételve.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - mellgyakorlatok, mellek, magabiztosság, mellfeszesítés, mellizom
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-03 09:14:35
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü